Välkommen till den lilla lugna kliniken på landet!

Alunda Veterinärstation öppnade 2011 och ligger mitt i Alunda Centrum. Det finns fri parkering precis utanför.

Vi är en liten personlig klinik som bedriver poliklinisk verksamhet inom sjuk- och friskvård för smådjur, som en djurens vårdcentral. Vi har också certifierad hundmassageterapeut som även erbjuder friskvårdskontroller. Förutom kliniken har vi också ambulant verksamhet för produktionsdjur och häst då vi åker ut till gårdar och stallar, med en välutrustad bil. Även här för både frisk- och sjukvård. Viss möjlighet finns även för besök under jourtid.

Hembesök på gårdarna/i stallarna sker oftast på förmiddagar och under hela onsdagen medan de mindre djuren bokas in på eftermiddagar (ej onsdag). 

Butiken är öppen vardagar 12-17 . Tisdagskvällar är kliniken öppen för vaccinationer och försäljning 17-20. 

Bokningar vill vi helst att de görs per telefon, 073-600 22 21, men sms eller mail går också bra för icke akuta rådgivningar/bokningar. Vi har lättast att svara i telefon 8.00-9.00 på vardagsmornar. Vi svarar ofta även övrig tid och det går alltid att tala in ett meddelande på telefonsvararen, så ringer vi upp. Eller skicka ett sms.

På kliniken finns 2 behandlingsrum, ett laboratorium, ultraljud, blodtrycksapparatur, öron- och ögoninstr,  tandsaneringsutrustning m.m. Vi har försäljning av kvalitetsfoder (Hill's och Specific) både normalfoder utifrån hundens/kattens livsstadie, bantningsfoder och specialfoder för olika sjukdomstillstånd. I butiken finns det normal- och specialschampon, kosttillskott, tarmlugnande tillskott, nyttigt hundgodis, medel för rengöring/behandling av öron och ögon, doftferomoner och fodertillskott för den stressade katten/hunden m.m. 

På kliniken finns också fårskinn till försäljning från mina egna får, korthåriga och långhåriga skinn i hela gråskalan inkl. vita och natursvarta.

Jag som äger och driver kliniken är leg. vet. Christina Svedberg.

Innan jag utbildade mig till veterinär arbetade jag bl.a. med inridning och tillridning av hästar och tävlade dressyr med viss framgång. Jag har s.a.s. alltid haft häst men fick ta bort min sista gamling 2016. Jag tog veterinärexamen 1987 och har sedan dess arbetat och vidareutbildat mig inom flera områden. De första 12 åren arbetade jag på universitetsdjursjukhuset i Ultuna som klinikveterinär och lärare (för veterinärstudenter) inom stordjurspraktik, gynekologi, hästmedicin och svinmedicin. Mellan åren 1998-2011 arbetade jag inom distriktsveterinärorganisationen, med stordjur och smådjur.

Förutom detta har jag arbetat på laboratorium, vid svenska djurhälsovården och på slakteri.


Jag är mycket vetgirig och har ett stort intresse för vidareutbildning, har gått ett oändligt antal kurser/seminarier och deltagit i kongresser inom varierande områden. Både avseende små- och stora djur.

Jag innehar också specialistkompetens inom svinens sjukdomar och AI-kompetens (artificiell insemination) för häst och får.

Hemma på gården har jag får, katter, bjurholmshöns (genbank), kaniner och jag har bytt mitt hästintresse mot fårvallning med hund. Så givetvis har jag en border collie.